De geschiedenis van onze websites

 

Ooit werden wij voor gek verklaard,want wie betaald er nu geld om informatie te bekijken. en nog sterker wie betaald er nu 35 gulden per maand om maximaal 3 uur te kunnen internetten en slecht 0,5 mb homepage ruimte te krijgen ? Wij dus en inmiddels behoren wij met 62 domeinen , 2 webservers en 3 bouvierwebsites met capaciteiten van duizenden MB tot de grootste hondensite van Nederland. Met tientallen aanbevelingen mogen wij geruststellen dat onze websites zijn uitgegroeid tot de populairste rashondensites van Nederland.  Op deze pagina laten wij u voor u de geschiedenis passeren.  Wat er aan vooraf ging en wat wij verwachten in de toekomst  geven wij weer op deze speciale  pagina

 

1995 het onstaan van de website:
1995 is het begonnen , ook al is de voorgeschiedenis wel wat langer. Zo stonden we met alleen tekst gedurende ongeveer een maand of vijf op videotekst. Kostprijs om toen in te bellen gemiddeld fl 1,00 per minuut.
Omvang op videotekst een halve pagina en de inbelverbinding was 2400 baud.  Toen wij de opstart maakte op het internet waren de kosten vele malen hoger dan nu. En velen verklaarden ons dan ook voor gek om een website op te starten op het internet.
Immers wie gaat er nu betalen om informatie te bekijken en bovendien de kostprijs om een site te maken was dermate hoog dat de kosten niet tegen de baten op wogen. Toch starten wij de eerste site op het internet op en  ondanks veel bedenkingen   van buitenaf staat 21 mei 1995  trots onze eerste site online

homepages 1995 - 1996                   
Onze  eerste hoofdpagina 21 mei 1995

 
Totale omvang van de site < 0,5 mb aantal bezoekers gemiddeld per week   ongeveer 4 De site was ondergebracht bij Worldacces en de kosten waren fl 24,95 voor 3 uur internet per week. De omvang van de homepages kon niet groter gemaakt worden dan 0,5 MB

1996 / 1997 De site groeit heel langzaam verder...
Tot half 1996 werden de pagina's nauwelijks geüpdatet , alle informatie was bijna statische en dat had meer te maken met de hoge kosten van het gebruikt van internet en de kleine omvang die een homepage mocht hebben.
Met de komst van worldonline werd er een mogelijkheid geboden om de homepages in omvang te verdubbelen. Van 0,5 naar 1 Mb homepages ruimte en nog beter geen verhoging van de kosten. De eerste verhuizing was een feit en de overstap werd gemaakt van worldacces naar worldonline. De site kreeg ook een nieuw jasje en er werd meer kleur ingebracht.
homepage 1996 / 1997
                                 Onze hoofdpagina 1996 / 1997
Totale omvang van de homepage < 1 Mb aantal bezoekers per week gemiddeld 13 Site ondergebracht bij Worldonline  fl 14,95 per maand voor 3 uur internet per week. De omvang van de homepage kan niet groter dan 1 Mb worden

1998 forse uitbreiding homepages grootte:
Heel langzaam begint het internet terrein te winnen in Nederland , ook wij willen graag meer informatie gaan publiceren maar zijn nog steeds gebonden aan de maximale 1 mb homepage grootte van Worldonline.
Totdat Demon internet de lans breekt met advertenties in de internettijdschriften voor een homepages van maar liefs 5 Mb en een vast ip adres en onbeperkt internetten. De keuze is snel gemaakt , kostprijs ligt op 30 gulden per maand onbeperkt internetten en een homepage mogelijkheid van maar liefs 5 Mb. Opnieuw verhuist de site en krijgt onze site wederom een nieuw gezicht.

Onze hoofdpagina 1998
Onze hoofdpagina 1998

De opbouw zal nu misschien bij u veel bekender voorkomen want tot de dag van vandaag wordt de achtergrond nog steeds gebruikt op onze site Belangrijke update dat jaar is de invoering van de Engelse Taal op onze site. De site is vanaf dat moment tweetalig. De groei zet zich onverminderd voort gemiddeld per week 60 bezoekers.

 

1999  Wederom verhuizing en naar Toplevel Domein toe.
Absoluut het jaar van de groei.
Ook Demon groeit mee met de internetgebruikers en de homepages grootte kan uitgroeien naar 20 mb.
Iets wat in dit jaar al snel veel te weinig zal blijken.
Ook de domein registraties worden stukken goedkoper en in februari 1999 vernemen wij op het internet dat de domeinnamen met de extensie info binnenkort worden vrijgegeven.
Daarom registreren wij 15 februari 1999 voor ( pre-registration) voor de naam www.bouvierkennel.info.
Helaas komt de echte registratie niet los en moeten wij noodgedwongen uitwijken naar een ander adres.
Wel leuk voor u om te weten de voor registratie loopt gewoon door en mochten straks de info domeinen worden vrijgegeven dan zijn wij ook onder die naam bereikbaar !
En dus wijken wij uit naar bouvierkennel.net.
Als eerste hondenkennel in Nederland starten wij medio mei met de aanvang van ons nieuwe adres op eigen domeinnaam.
Onze hoofdpagina 1999/2000                            
De hoofdpagina  in 1999 tot begin 2000
We schreven het al , de groei zet zich onverminderd voort en wij kunnen zondermeer hier schrijven dat wij tientallen primeurs op het internet brengen. Klapper van het jaar wordt de rubriek de eerste acht weken van uw bouvierpup welke door media , pers en sites worden onderscheiden door de unieke combinatie van audio , video , foto's en tekst. Parallel lopend aan ons nest pups van dat moment bouwen wij deze rubriek in 8 weken tijd op. Maar niet alleen deze rubriek spreekt aan , primeurs als bouviersoftware de nieuwste ASF techniek , uitbreiding van dierenartsen op de site  en vele andere rubrieken zorgen ervoor dat u massaal onze site bezoekt. De groei uit zich niet alleen in bezoekersaantallen want ook de serverruimte wordt steeds groter. De omvang van onze homepages is op  1 januari 1999 30 Mb , op 31 december is de omvang toegenomen tot 140 Mb. verspreid over 2 toplevel domeins en 3 ondersteunende servers.

2000 Groei blijft doorzetten

Opnieuw veranderd de site van uiterlijk , na eerst proef te hebben gedraaid wordt medio maart de hoofdpagina in een nieuw jasje gestoken.

2000.jpg (21407 bytes)                                     
Hoofdpagina 2000 -2001

De enorme omvang welke de site begint te worden , maakt het noodzakelijk om de rubrieken duidelijker weer te geven. Ook wordt er  registraties gedaan bij Macromedia wat betekend dat wij met andere software pakketten de site onderhouden en uitbreiden
Daarnaast zijn er samenwerkingsovereenkomsten gesloten  om een aantal rubrieken door specialisten te laten verzorgen. Ook het begin van het jaar 2000 laat een zeer sterke groei van het aantal bezoekers zien. Deze groei loopt parallel aan onze groei en de medewerking van steeds meer organisaties zorgen ook dat de inhoudspagina een zorgenkindje begint te worden. Steeds meer artikelen en rubrieken maken het overzicht steeds complexer en terwijl er televisieopnames plaats vinden over de site ,de pers de site op alle fronten als aanbevolen betiteld wordt er achter de schermen door webmasters hard nagedacht over een nieuwe functionele opzet. In de nieuwsbrief van oktober 2000 wordt er bekend gemaakt dat voor het eerst sinds wij online zijn we kiezen voor een andere opzet. Het betekend een afscheid van een lang verleden,want tot oktober ondersteunden onze site als een van de weinige sites nog alle browserversies op de hoofdpagina.

2001 Ondersteuning breedband internet van start
De aanhoudende uitbreiding van de website maakt het steeds moeilijker om de weg te vinden op de website. Na langdurig onderzoek om tot een betere navigatie te komen wordt in de nacht van 9 op 10 mei de hoofdpagina wederom veranderd.
De site barst uit zijn voegen in omvang en einde is nog lang niet in zicht. De site begint brengt ook een primeur. Breedband video is definitief aanwezig op de website. Met inmiddels bijna 1 Gb aan server ruimte en 4 vaste domeinnamen behoort de  omvang van de kennelsite inmiddels tot één van de grootste hondensites ter wereld.
                                   
Hoofdpagina 2001 tot  2003

2003 Eigen naamserver , 3 bouviersites online , 5 geregistreerde bouvier domeinnamen
Steeds als je denkt dat het einde is bereikt dan komt er weer wat bij.  2003 begint met voortzetting van de groei. Medio juni 2003 is het zo druk op 1 van de servers dat deze het laat afweten.
Het delen van de server komt daar ook mee ten einde. Daarmee zetten we weer een primeur neer op het internet als kennelwebsite. Onze eigen naamserver is een feit en wordt ingebruik genomen.
Met een totale omvang van ruim 2 Gb behoren wij nu tot de grootste hondensites ter wereld. Er worden professionele scripts geïnstalleerd en onze tweede website www.bouvierkaarten.net groeit mee.
Inmiddels is de dekking onder de bouvierliefhebbers 100 % en mogen wij dagelijks honderden bezoekers verwelkomen op de website. Veel rubrieken zijn uitgegroeid tot complete sites in de site en er is veel video online
Actieve ondersteuning wordt gegeven aan websites van dierenbelangenorganisaties en draaien er enkele websites onder de vlag van ons.


Hoofdpagina 2003 tot 2008


Bouvierkaarten.net 2003

2004 Lancering bouvierforum , uitbreiding professionele scripts , ondersteuning aan diverse sites

Inmiddels niet meer weg te denken op het internet bij de bouvierliefhebber en is de site professioneel uitgerust. De interactieve mogelijkheden hebben de overhand gekregen en net als voorgaande jaren blijft de site in omvang groeien.
De meeste bezoekers kunnen nu zelf veel op de site veranderen op simpele wijze

2005 Forse groei in interactieve diensten , realiteit internet TV , ondersteuning mediaspeler ,wederom uitbreiding server en veiligheid

De voorspelde integratie van diensten op onze website zet zich onverminderd voort. Hoog in het vaandel staat de veiligheid van onze bezoekers,nog nooit zijn er zoveel updates nodig geweest om onze bezoekers te beschermen.
Professionele spam filters , virusscanners en spyfilters zijn op de servers geïnstalleerd om dit te waarborgen. Nu onze vaste rubrieken gevuld zijn met een schat aan informatie worden de pijlen gericht op video online. De populaire video's online worden verder uitgebreid met reportages. In het najaar starten wij als eerste met realiteit internet tv documentaires. Niet langer alleen schrift en foto maar een complete video reportage neemt onze bezoekers mee naar plaatsen waar je normaal niet zo snel zult komen als bouvierliefhebber.
De interactieve diensten zet zich voort,op 21 mei 2005 op onze tiende verjaardag start een nieuwe interactieve dienst email. Bezoekers worden nog meer betrokken bij de sites doordat het mogelijk is om nu ook emails te verzenden en te bewerken op het bouvierforum.
Het bouvierkaarten.net is begin voorzien van nieuwe scripts en heeft nu een grabber. Door deze tool te downloaden kunnen gebruikers elk plaatje en videofragment die op een website staat eenvoudig versturen naar bekenden.

2006 Aanvang Boeftv , websites groeien naar elkaar toe , ondersteuning goede doelen

2006 zal de geschiedenis ingaan als de aanvang van Boeftv op onze website. Nog niet eerder werd er door een hondensite filmfragmenten de huiskamer ingezonden die beeldvullend is te bekijken.
Uniek mag genoemd worden de eerste medische reportage die wij brachten vanuit de operatiekamer. In een uitzending die maar liefs 30 minuten duurt is de sterilisatie van een bouvierteef te zien.
Deze was zo bijzonder dat enkele weken later de hele reportage op DVD werd uitgebracht. BoefTv is zondermeer de aanvang van een tijdperk waar televisie en internet samenkomen

Behalve de Boeftv werd ook het bouvierkaarten.net weer in een nieuw jasje gestoken. Ook bij deze website zie je al dat langzaam maar zeker de websites naar elkaar toegroeien.
Het bouvierkaarten.net is inmiddels uitgegroeid tot een enorme database van kaarten met uiteraard bouviers als uitgangspunt. Bezoekers kunnen hier zelf de mooiste kaarten maken en voorzien van eigen muziek of een keuze maken uit muziek die rechtenvrij is. Ook bestaat de mogelijkheid om zelfs de kaart te voorzien van spraak. Door de uitbreidingen op het bouvierforum wordt een deel van de kennelsite langzaam overgeplaatst naar het forum. Zo ontstaat meer transparantie op de kennelsite en kunnen bezoekers makkelijker en sneller vinden wat ze zoeken 

2007 Bloggen - Hosting - email en Groei 12,5 jaar online

2007 Het jaar waarin onze websites hun echte eerste jubileum vieren. Maar liefs 12,5 jaar online op 21 november 2007 zijn de websites niet meer weg te denken in de wereld van de bouvier. Met honderden bezoekers per dag ,reseller van domeinnamen en hostingpakketten en de ondersteuning aan tientallen websites is een stevige basis op het internet een feit.

Begin 2007 ging van start met een heel nieuw uiterlijk van het bouvierforum.  Deze website is inmiddels de populairste website van ons geworden waar ruim 2000 leden zijn aangesloten die behalve discussiëren met elkaar in de bouviergalerij eenvoudig foto's kunnen plaatsen die zij willen delen met de bouvierliefhebber. Het bouvierforum is in 2007 behoorlijk uitgebreid. Ook hier nieuwe onderdelen als de Arcade waar een spelletje gespeeld kan worden en de snuffels voor het plaatsen van een advertentie als men iets zoekt of te koop aan wil bieden. Behalve leden bezoeken honderden gasten dagelijks het bouvierforum. Het bouvierforum kun je niet meer missen.

 
Nieuw in dit jaar ook het bloggen waarin elke bouvierliefhebber eenvoudig zijn eigen dagboek online kan plaatsen met behulp van kant en klare templates. Net als inmiddels op onze andere websites word er voor deze website weer gebruik gemaakt van software die door gerenommeerde bedrijven is ontwikkeld.
 

Ook is er dit jaar een meer mogelijkheid gegeven om een volwaardig e-mailadres te beheren via 1 van onze websites.
Met uitgebreide mogelijkheden is de bouviermail zeker een e-mailadres wat mee kan doen tussen de andere aanbieders

 

 

Daarnaast is nu bouvierhosten eindelijk een feit geworden. Steeds meer bouvierwebsites  maar ook diverse andere websites maken gebruik van deze service die uniek is in de hostingwereld.
Niet een vaste prijs maar een prijs die bepaald worden door het aantal deelnemers. Alles tegen kostprijs dus echte bodemprijzen. Het uitgebreide hostingspaneel stelt bijna iedereen in staat om op zeer professionele wijze zijn eigen website te beheren.
 

Nu in 2007 het eerste jubileum is bereikt kunnen we vaststellen dat onze verwachtingen zijn uitgekomen. De websites hebben hun waarde gekregen en brengen de bouvierliefhebbers bij elkaar.
Ook de bouviers zelf hebben al heel vaak gemerkt dat onze website waarde voor ze kan hebben. Letterlijk honderden bouviers vonden de afgelopen jaren via onze herplaatsingservice en asielrubriek een nieuw gezin om verder oud te worden. Laten we eerlijk zijn wie kent nu nog niet ons logo?

Kennel en site logo

2008 + 2009
Bouvierserver Deze twee jaar stonden volledig in het teken van de groei en bekendheid van het bouvierforum en van de service die geboden word op Bouvierhosting. Diverse websites werden er ondergebracht op deze servers die beschikken over moderne technieken om te kunnen voldoen aan de huidige eisen die aan hosting worden gesteld. Daar is later realtime domeinregistratie bijgekomen waardoor snel en eenvoudig is te zien of een domeinnaam nog vrij is. Doordat steeds meer websites meedoen bij bouvierhosting is de prijs inmiddels behoorlijk gedaald om mee te doen op bouvierhosting. De opslagruimte is daarbij nog eens flink gegroeit en er is veel software aanwezig die met een simpele klik een website online kunnen zetten of de bestaande website kunnen uitbreiden met diverse functies.Voor nog geen 8 euro per maand neem je al deel aan het unieke concept van samen de prijs van hosting betalen en daar zit een domeinnaam op eigen naam al bij.

Het bouvierforum groeit uit tot het grootste bouvierforum ter wereld. Half 2009 word het besluit genomen het bouvierforum volledig onder schop te nemen en over te gaan tot een flinke reorganisatie
2010
2010 begint met een enorme wijziging op het bouvierforum De reorganisatie van het bouvierforum die half 2009 is ingezet wordt online gebracht. Met flinke investeringen in software en hardware wordt het bouvierforum gereed gemaakt voor de ontwikkelingen op internet.

Het bouvierforum is medio 2010 volledig in een nieuw jasje gestoken en heeft veel eigen rubrieken gekregen die eerst nog op een aparte  website stonden. Ook is er een aparte videorubriek gekomen waar bezoekers bouvierfilmpjes kunnne vinden die op het internet zijn verzameld.
Bouvierforum begin 2010
2011
Website-kennel 2011 2011 is het jaar waar voor het eerst het aantal websites wat wij online hebben staan inkrimpen. De opkomst van Facebook en de uitbreiding van diensten door het bouvierforum maken een einde aan de website van het gratis emailadres en aan het zelfstandige bouvierkaarten.net. Ook de kennel website wijzigd de voorpagina met flash ondersteuning. Op de kennelwebsite wordt gekozen voor een statische inhoud wat niets anders wil zeggen dan een site die minder updates kent dan het bouvierforum. Het bouvierforum neem de interactivedienste over van de kennelwebsite. Nieuw zijn de apss die te downloaden zijn in de Apple store en Google play waardoor het laatste nieuws van het bouvierforum nu ook via de mobiel is te volgen
2012
 Door de opkomst van de tablets wordt in het begin van 2012 de voorkant van de kennelwebsite aangepast. de reden is dat de populaire Apple tablet geen Flash ondersteund. De voorkant wordt voorzien van Java script om de hoofdpagina voor Apple gebruikers leesbaar te maken.
Het bouvierforum ontwikkeld zich verder door en de verwachting is dat dit jaar het bouvierforum opnieuw op de schop gaat om te kunnen blijven voldoen aan de wijzigingen op het internet
website_begin 2012

 2013

Website naar smaak inrichten

 

 De trend die is ingezet in 2012 zet door in 2013. De website is volledig in een nieuw jasje gestoken en voor het eerst is de website in zijn geheel interactief. Bezoekers kunnen de website naar eigen smaak in richten. Zowel in menu, kleur en lettertype.

Nieuw is dat de website toegangkelijk is gemaakt voor visueel gehandicapten.
De pagina's kunnen worden voorgelezen en de grootte van de leestekens kan worden aangepast.
Door de site van passief naar actief terug te brengen gaat een stukje geschiedenis zich herhalen.  Daarmee wordt ingespeeld op het minder popuilair worden van de bouvier als huishond en de populariteit van de sociale media die impact hebben op de bezoekers aantallen van het bouvierforum.  De voorbereidingen zijn getroffen om terug te gaan naar de core van onze website waardoor zeflstandige websites weer onderdeel gaan uitmaken van de kennelwebsite. Of het allemaal zover gaat komen is afwachten.....